sâmbătă, 28 aprilie 2012

Macaron Eugenia



 Va salut cu prietenie! :)
 Sper ca sunteti bine sanatosi si ca planurile se realizeaza asa cum va doriti.

Speculoos sunt niste biscuiti foarte placut aromati, care se prepara si consuma traditional, cu ocazia sfantului Nicolae in Belgia, Tarile de Jos, nordul Frantei.
 Exista si o pasta de speculoos cu consistenta untului de arahide si gustul biscuitilor.

Am cumparat un borcanel de pasta acum cateva luni bune si nu prea i-am gasit utilitate pana zilele trecute cand, m-a cadorisit inspiratia cu ideea de a face macaroni cu cacao si crema de speculoos.

 Pasta de speculoos lasata la temperatura camerei devine f maleabila si ar merge pusa in macaroni exact asa, insa eu am batut niste frisca si-am adaugat pasta speculoos pt un rezultat mai pufos (am sa fac fara frisca cu proxima ocazie).





Ingrediente:
- 2 albusuri (de la oua extralarge) vechi de minimum 2 zile (cca 65g)
- 85 grame de pudra de migdale (merge si cu lamele de migdale, macinate la robotul de bucatarie)
- 120g zahar pudra (cel din comert, deoarece contine si amidon)
- 30g cacao
- 1 lingura de zahar tos
- 1 lingura esenta de rom

 Metoda de preparare o gasiti aici





8 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Ce buna trebuie sa fie... Pup!

Licuta Marin spunea...

Mmm, deliciosi!Pupici!

FromMegwithLove spunea...

Off.. cat de bine pot sa arate! :)

In bucatarie cu Aziz spunea...

Arata de imi vine sa bag mana prin comp...excelenti!!!

alina spunea...

cred ca sunt irezistibili, dar eu n-am curaj sa ma apuc de macarons... inca....
ai putea sa-mi spui din ce magazin ai luat borcanelul cu crema?
( banuiesc ca IGA..)

Zazuza spunea...

hihihi, in Germania se cheama Spekulatius, in ultimii ani au inceput sa patrunda si in Austria (asta din ce imi dau eu seama) si noua ne plac mult. asa ca sigur ne-ar placea si minunatiile facute de tine!

Andreea spunea...

Sara, Licuta, Megut, Aziz va multumesc pt vizita :)
O zi faina va doresc!

Alina, de data asta nu e IGA :) ci un magazin cu marfa europeana (nu mai stiu exact cum se numeste), in Montreal, pt bulevardul St-Laurent. Daca n-ai fost pe-acolo merita sa mergi, sunt f multe magazine excelente. De la avenue des Pins in sus, pe partea dreapta, le poti lua la rand, pt referinte viitoare.

Andreea spunea...

Zazuza, ce curios ca nu ti-am vazut mai devreme mesajul ...

:)) e tare haioasa denumirea, o stiu de la o prietena din Germania, suna a nume de filozof :)
Merci de vizita :)

Trimiteți un comentariu