joi, 12 martie 2009

Saltimbocca

4 comentarii


Este un fel foarte gustos si extrem de simplu de executat.

pt 4 portii

escalop de vitel 4 bucati, 4 felii de prosciutto, 4 frunze mai mari sau 8 mai micute de frunze de salvie, scobitori

- pregatim carnea pt tigaie: pe fiecare bucata de carne punem cate o felie de prosciutto apoi in mijloc o frunza de salvie si prindem totul cu scobitoarea (vezi poza). Daca folositi frunze mai micute prindeti spre capete cu aceeasi metoda

- intr-o tigaie incapatoare punem putin ulei de masline si o lingura de unt, cand s-au topit punem la prajit bucatile de carne si adaugam si 100ml de vin alb. Lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte, cand e gata de scos din tigaie punem si piperul si voila, c'est tout.

Garnitura se poate varia dupa gustul fiecaruia a mea de data asta a fost, praz, vreo 2 bucati, taiat in bucati de 15cm apoi, taiat in 2 pe lung, putin desfacut, pus in tava imbracata cu folie din aluminiu, stropit putin cu ulei de masline si dat la cuptor pe grill pana se rumeneste. Urcati gratarul la penultimul etaj sa-i dati putin timp prazului sa se patrunda.

Gogosarii murati sint mai mult pt efectul vizual.
joi, 5 martie 2009

Jambon de Parma cu naut

3 comentarii




1 lingura ulei masline
1 ceapa mijlocie taiata fin, julien
1 catel de usturoi tocat
1 ardei rosu, taiat in lamele fine
200g jambon de Parma (prosciutto) taiat in bucati groase- sau pur si simplu bacon pt stomacurile mai putin fine :)
o conserva de naut (are in jur de 500g)
1 lingura de patrunjel tocat
bagheta proaspata pt `companie'

1. intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul , adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul si prajiti 3-4 minute 2. adaugati jambonul si prajiti inca 5 minute sau pana ce jambonul se coloreaza lejer.
3. adaugati nautul si amestecati 2-3 min pana ce totul este cald
4. presarati patrunjelul tocat si serviti (reteta spune: in farfurii calde)
Este extrem de buna!
Am foarte multe retete postate pe cele 2 forumuri pe care ''lucrez'' :) de 3 ani si am sa incerc sa le aduc si aici in limita timpului disponibil.