sâmbătă, 31 octombrie 2009

File de somon cu gremolata




Reteta este extrem de simpla, o mentionez pe post de idee de pranz sau cina rapida.

Gremolata= patrunjel verde tocat marunt + usturoi pisat + coaja de lamaie

O bucata de file de somon de Atlantic se pune intr-o tava de yena sau de ceramica unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se unge si somonul cu ulei de masline (eu folosesc pensula de silicon), se sareaza, pipereaza si se da la cuptorul incins deja la 400F (200C), pentru aproximativ 20 de minute.

Taina : in ultimele 4 minute, am pus cuptorul numai pe grill sa rumeneasca putin pestele.

Inainte de a-l servi se stropeste cu zeama de lamaie, se asterne gremolata si se serveste cu orez cu legume sau cu cartofi natur.

2 comentarii:

Carmen spunea...

M'm M'm good !!!
O Duminica frumoasa!

Andreea spunea...

Merci Carmen si voua la fel :)

Trimiteți un comentariu