luni, 26 octombrie 2009

Ciorba de varza (lucskos kaposzta)




Am modificat oarecum reteta sa-i mai reduc din grasimi si prajeli :)

o capatana de varza noua (cam 1,5 kg) taiata in patratele 5x5cm
2 pulpe de curcan afumat (sau alta afumatura)
1 ceapa rosie
1 pahar mare de smantana
marar verde sau uscat
1 lingurita de cimbru sau dupa gust
1 lingura de amidon sau faina
1 lingura de bulion de ardei rosu sau 1 lingurita de boia de ardei dulce
sare, piper, otet dupa gust

- punem pulpele la fiert in apa rece si le fierbem vreo 45-60 de minute
- ceapa taiata marunt se adauga in ciorba, la fel si varza



- adaugam piperul si bulionul de ardei
- sarea o punem numai cand carnea e aproape fiarta
- fierbem totul pana s-a inmuiat varza aproape complet, adaugam otet dupa gust, cimbrul si mararul uscat
- desfacem 1 lingura de amidon sau de faina intr-un pahar de smantana si-o adaugam in oala, mai lasam sa fiarba cateva minute si tragem de pe foc.

A 2-a zi e si mai buna :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu