marți, 4 august 2009

Frittata cu legume





O reteta varatica nemaipomenita!

2 ardei rosii si grasi copti si curatati
600g cartofi dulci fierti in coaja, curatati si taiati in rondele de 1cm grosime (am folosit 2 cartofi de marime mijlcie). Nu ii fierbeti complet.
500g vinete taiate rondele de 1cm si prajite pe rand in tigaia de teflon (aprox o vanata mijlocie spre mare)
2 fire de praz maruntite
250g dovlecei (zucchini) taiati cuburi
2 catei de usturoi maruntiti
8 oua batute lejer
2 linguri de busuioc verde tocat marunt
125g parmezan ras
ulei de masline
pt decor: 200g humus; masline negre, taiate in 2 pt decor


Prazul si usturoiul se prajesc in tigaie vreo 2 minute, se adauga dovleceii pt alte 2 minute, apoi tragem tigaia de pe foc.

Cum construim frittata?
Intr-o tigaie mai mare, care poate merge si la cuptor, asezam frumos jumatate din cantitatea
de vinete, apoi adaugam amestecul de praz, urmeaza ardeii copti, restul de vinete si cartofii. Turnam peste toate amestecul compus din oua, parmezan, busuioc si piper si tinem pe foc mediu spre mic aproximativ 20-25 minute, apoi pt alte cateva (pana se rumeneste frumos) dam la cuptorul pus pe broil. O rasturnam intr-o farfurie intinsam ii taiem marginile in asa fel incat sa obtinem laturi drepte, apoi taiem in cuburi. Decoram cu hummus si cate o jumatate de maslina neagra.

Excelenta si calda si rece!

Taina: in aproximativ minutul 5 al prajirii frittatei am aplatizat prin apasare cu o paleta, intreaga compozitie pt un aspect final mai compact.

2 comentarii:

Carmen spunea...

Ce frumos arata cu atitea culori!
Minunata!Felicitari!

Andreea spunea...

Merci Carmen.
Merita incercata :)

Trimiteți un comentariu