joi, 9 iulie 2009

Cataif (ekmek kataifi)





Intr-o tava bine unsa cu unt asezati un strat de taitei speciali pt cataif (sa aiba inaltime 1,5 -2 cm - aproximativ 400g, dar mariti sau reduceti cantitatea, daca nu obtineti inaltimea mentionata), apoi taiati bucatele de unt si puneti din loc in loc pe toata foaia. Se da la cuptorul incins pana se rumeneste.

Crema
- 1 l lapte aromat cu coaja de la 1 lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat, 10 galbenusuri, 350g zahar si 4-5 linguri amidon.
Ideal in bain-marie iar daca nu, aveti grija sa amestecati incontinuu sa nu se arda.

Sirop: 250 - 350 ml apa + zeama de la o lamaie se dau in clocot si se toarna peste cataiful scos din cuptor si racorit (nu racit complet)

Decor: batem 350 ml frisca lichida, coacem 2 pumni de nuca si-i macinam grosier.

Cum montam opera :)
- peste blatul (care intre timp si-a tras siropul) punem crema racita, frisca si presaram nucile

2 comentarii:

Florin spunea...

unde ai gasit taiteii de cataif? :)

Andreea spunea...

Servus Florin, mii de scuze pt un raspuns atat de intarziat (am fost in vacanta la mare, la soare).

Locuiesc in Canada si taietii i-am gasit la un magazin arabesc.

Trimiteți un comentariu