joi, 12 martie 2009

Saltimbocca



Este un fel foarte gustos si extrem de simplu de executat.

pt 4 portii

escalop de vitel 4 bucati, 4 felii de prosciutto, 4 frunze mai mari sau 8 mai micute de frunze de salvie, scobitori

- pregatim carnea pt tigaie: pe fiecare bucata de carne punem cate o felie de prosciutto apoi in mijloc o frunza de salvie si prindem totul cu scobitoarea (vezi poza). Daca folositi frunze mai micute prindeti spre capete cu aceeasi metoda

- intr-o tigaie incapatoare punem putin ulei de masline si o lingura de unt, cand s-au topit punem la prajit bucatile de carne si adaugam si 100ml de vin alb. Lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte, cand e gata de scos din tigaie punem si piperul si voila, c'est tout.

Garnitura se poate varia dupa gustul fiecaruia a mea de data asta a fost, praz, vreo 2 bucati, taiat in bucati de 15cm apoi, taiat in 2 pe lung, putin desfacut, pus in tava imbracata cu folie din aluminiu, stropit putin cu ulei de masline si dat la cuptor pe grill pana se rumeneste. Urcati gratarul la penultimul etaj sa-i dati putin timp prazului sa se patrunda.

Gogosarii murati sint mai mult pt efectul vizual.

4 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

inca un blog delicios, care o sa ma faca sa ma apuc de gatit :). nu mai tin minte cum am ajuns la tine, cred ca de pe vinul.ro de pe undeva, oricum, ma bucur tare!

Andreea spunea...

servus Zazuza, ma bucur ca-ti starnesc pofte. :)
Spor la treaba!

Momo spunea...

arata minunat!si e si dietetic...cu ce-as putea inlocui salvia?ca nu am la indemina?

Andreea spunea...

servus alison,

nu e nevoie sa pui verdeata daca nu ai, merge foarte bine si fara. :)

Trimiteți un comentariu