joi, 5 februarie 2009

Tort Mont-Blanc



Nu este varianta originala a acestui tort, insa important este ca ingredientele care trebuie sint prezente si rezultatul e savuros :)

blat (ies 3 cu diametrul de 16 cm)

- 6 albusuri se bat spuma cu 200g zahar tos + 50 g zahar pudra (sau jumatae jumate tos 125g- pudra 125g) + 1 lingurita esenta de vanilie+ 1 vf de cutit de sare
- pe o tava tapetata cu hartie cerata si unsa bine cu unt se traseaza 3 cercuri cu diametrul pomenit
- cu o punga (gen ziploc dar mare) cu capatul taiat de 1.5 cm se fac cercurile de blat incepand din mijloc
- cu ajutorul unei alte pungute taiate la 7mm se traseaza niste bastonase mai lungute (pt decor)
- se coc 2 ore la 100 C

crema
250g frisca + o conserva de piure de castane de 250g (e gata indulcit si putin aromat cu rom) si am pus si-o lingura de zahar si putina esenta de rom sa-i sporesc aromele. Crema ramane tare si a 2-a zi, ba chiar in pozele facute azi se vad mai bine blatul alb si crema bejulie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu